İstanbul
KAPALI
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Ekrem İmamoğlu, Fatma Şahin'i örnek alsın!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Başıboş köpek sorununu krize çevirerek, bunu ülke içinde istikrarsızlık ve kaos zeminine çekmeye çalışan odaklar ve köpeklerden nemalanan mama lobileri ellerinden gelen her şeyi yapıyor.

Meseleyi öyle bir raddeye getirdiler ki; Sosyal medya üzerinden devlete meydan okuyup tehdit eder gibi mesaj yayınlayanlar bile var.

Diğer yandan konunun bir an once çözülmesini isteyen gerçek hayvan sever olanlarda var. Başta insan hayatını öncelleyen ama hayvanlarında ölmesini istemeyen vatandaşlar yetkililerden her türlü riski ortadan kaldırarak vicdani bir çözüm bekliyor.

Hükümet bu konuda gerekli adımı attı ve yerel yönetimleri yetkilendirerek halkın güvenliğini sağlayacak uygulamaları yerel yönetimlerin insiyatifine bıraktı.

Doğru olanda buydu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözdü. Hem de gayet başarılı bir çözüm modeliyle!

Başkan Fatma Şahin öncülüğünde başarılı projelere imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, diğer şehirlere ve yerel yönetimlere örnek olacak bir projeyle bakalım nasıl çözmüş:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik yaptığı yatırımlarla yaşanacak sorunlara karşı koruyucu- önleyici tedbirler alıyor. Türkiye’nin en büyük sokak hayvanı rehabilitasyon merkezini açan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Burç Tabiat Parkı içerisinde kurulan 60 dönümlük alanda içerisinde yemlikleri, sulukları, serinleme havuzları ve kulübeleri olan Doğal Yaşam Parkı’nda sosyalleşme ile rehabilitasyon sağlanıyor. 

Özellikle sıkıntı yaratan ve sokaktaki köpeklerin çeteleşmesinde lider konumundaki alfa köpekler başta olmak üzere tüm sokak hayvanları, ekipler tarafından toplanıp iç dış parazitlerinden arındırılıyor, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri uzman veteriner hekimler tarafından yapılarak, Doğal Yaşam Parkı’na getiriliyor. 7/24 uzman görevliler tarafından gözlem altında tutulan sokak hayvanlarının burada rehabilite döneminde adaptasyon süreci takip ediliyor.   

UZMAN VETERİNER HEKİMLER TARAFINDA TÜM SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Beslenme, aşılama, kısırlaştırma ve rehabilite süreçlerini tamamlayan sokak hayvanları, takip süreci sonrası uzman görevliler tarafından sosyalleştiğine, diğer hayvanlar içerisinde rahatlıkla yaşayabileceğine ve zararsız hale geldiğine emin olunduğunda doğal ortamlarına bırakılıyor. Alfa köpekler ise parkta tutup yeniden çeteleşme yaşanmaması için alınan yerlere geri götürülmüyor.

TESİSLERDE GEREKLİ TÜM BAKIMLAR YAPILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan dokuz ilçe ve 780 mahalledeki başıboş kedi ve köpekler rutin olarak toplatılıp, kısırlaştırıldıktan sonra çiplenme işlemleri devam ediyor. 10 köpek toplama aracı, 1 ambulans, 11 veteriner hekim ve 6 veteriner teknisyeni olmak üzere 85 kişilik ekip, 7/24 hizmet veriyor. Rehabilitasyon merkezinin yanı sıra Burç Tabiat Parkı içerisinde “Tedavi ve Kısırlaştırma Merkezi” ile Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekare üzerine kurulu “Tedavi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi” nde tedavi merkezleri, barınaklar ile ameliyathaneler bulunuyor. 

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, YEMEK ARTIKLARINDAN KENDİ MAMASINI ÜRETİYOR

Büyükşehir Belediyesi, bütün mama ihtiyacını ise kendi ürettiği mamalardan sağlıyor. Gastronomi şehri Gaziantep’in restoranları ve yemekhanelerinden toplanan artık yemeklerden günlük ortalama 3 ton mama üretimi yapılıyor. Şehirde atık borulardan üretilen, 250 noktada bulunan mama ve su kaplarına günlük olarak araçlarla üretilen mama ve su bırakılıyor."

Görüldüğü üzere insanlarımızın hayatını ön planda tutarak, hayvanların yaşama haklarınıda gözeten bir uygulamayla bu sorunu ortadan kaldırmış Gaziantep.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve diğer Belediye Başkanları bu modeli uygulamalıdır. 

Başıboş köpek sorununun ülke gündemini meşgul etmesine ve bunu fırsata çeviren nema lobilerinin köpekler üzerinden vicdan sömürüsü yapmasına son verilmelidir.

Sayın İmamoğlu, sayın Fatma Şahin ile bir an önce görüşerek destek almalı ve artık toplumu ayrıştırıcı seslerin yükselmesine sebep olan köpek sorununun ortadan kalkması için bu modelin İstanbul'da uygulanmasına öncülük etmelidir.

Vesselam.